Søk

Lik oss på Facebook

Søk etter problem under Omformere

10 Problemstillinger for Omformere

Omformere: Inverteren piper når belastning settes på

Svar fra Hyttetorget

1. Kapasiteten på batteribanken er for lav. Batteriene må lades opp.
2. Tverrsnittet på kabelen frem til inverteren er for lite. Sett inverteren ved batteriet og legg en skjøteledning fra den til produktet du benytter den til.

Omformere: Avstand fra inverter til stereoanlegg

Avstand fra batteri til inverter er 4 meter. Avstand fra inverter til 230V stereoanlegg er 7 meter. Vil dette fungere, eller er det begrensninger på hvor stor avstanden kan være fra inverter til stereoanlegg?
Svar fra Hyttetorget

1. Vi anbefaler at inverteren monteres ved siden av batteriene. Dette for at det ikke skal bli spenningsfall mellom batteriene og inverteren.
2. Hvis inverteren skal monteres 4 meter fra batteribanken må kabelen som legges mellom kalibreres etter effekten som benyttes og lengden på kabelen. Hvis du har en 150w inverter bør kabelen være 6mm.
3. Fra Inverter til stereoanlegg bruker du vanlig 230V kabel eller skjøteledning.

Omformere: Pluss og Minus

Har kjøpt vera omformer,80w-7a. Lurer på hva som er pluss eller minus på suker biten det ene utaket er merket med rødt. håper på svar.
Svar fra Hyttetorget

Pluss er det røde merket.

Omformere: Plassering av inverter 12V - 230V

Skal en 12v - 230v inverter kobles etter regulator, eller rett på batteribanken?
Svar fra Hyttetorget

En inverter bruker ofte så mye strøm så vi anbefaler at den tilkobles rett på batteribanken. En liten inverter på 150w kan tilkobles utgangen på styringstavla.
Hvis inverteren tilkobles en stikkontakt i hytta er det viktig at kabeltykkelsen dimensjoneres etter forbruket som benyttes på kabelen. Det er ofte fornuftig at inverteren monteres ved batteriene for da trenger du ikke å legge så tykk kabel frem til inverteren.

Omformere: Inverter med modifisert sinus

Kan samme inverter med modifisert sinus brukes på tv og dekoder samtidig eller må jeg ha inverter med ren sinus når den skal brukes på flere apparater?
Svar fra Hyttetorget

Vi anbefaler ikke modifisert sinus når det skal benyttes flere produkter samtidig.

Omformere: Kan en omformer gå i flere døgn kontinuerlig uten å ta skade ?

Svar fra Hyttetorget

Det går bra. Hvis den har en høy belastning vil vifta starte å kjøle den ned.
Alle invertere bruker strøm fra batteriene når de står på. Vi anbefaler at inverteren skrus av når du ikke trenger 230v. Dette for at strømforbruket på batteribanken skal bli mindre.

Omformere: Inverteren piper etter en et par timer drift

Har koblet inverteren til GSM styring og Zibro laserkamin. Etter drøye to timers drift ga inverteren fra seg en lang pipetone. Skyldes dette lite strøm på batteriene? Statusmeldingen til Heat-Link enheten sier at batteriene gir 12,26 volt.
Svar fra Hyttetorget

Det er for lite strøm på batteriene. Når denne ovnen skal starte bruker den 90amp. Spenningen på batteriene vil da synke langt nedover og inverter piper fordi den får for lite strøm. Batteriene må lades med batterilader. Nå på vinteren er det dårlig med lading fra solcelleanlegget.

Omformere: Omformeren piper

Benytter en omformer til pc på hytta, denne piper og fungerer ikke. Hva er galt?
Svar fra Hyttetorget

Hvis en omformer piper kan det være to årsaker til dette.
1. Spenningen på batteribanken er for lav.
2. Det benyttes for høy belastning på omformeren.
Vi anbefaler at omformere tilkobles på batteriet slik at det ikke oppstår spenningsfall i kabelen frem til omformeren.

Omformere: TV-oppkobling mot batteri

Hei. Vi har ei hytte til fjells hvor vi hittil har benyttet aggregat som kilde for tv/satelitt.

Har et fritidsbatteri som jeg ønsker å koble opp som strømkilde. Hvilket utstyr, evt. overganger må jeg ha for å komme i gang? TV-apparatet vi skal kjøpe er klart for 12-volt strøm.

Syns ikke jeg finner opplysninger om dette, foruten et komplett solcellepanel. Vi ønsker å gjøre det så enkelt så mulig ut fra det vi har (batteri som lades av aggregatet vi har). Håper dere kan tipse om hva vi MÅ ha for å ha et trygt opplegg for å se TV. Skal ikke ha annet 12-volts utstyr i bruk.
Svar fra Hyttetorget

Hvis du kjøper et tv av oss blir det levert med 12v støpsel som benyttes i hytter. Da kan du legge en kabel fra batteriet og montere en stikkontakt på veggen der hvor tv står, det bør være en sikring på kabelen fra batteriet. Hvis du gjør det på denne måten vil du ikke få varsel når spenningen på batteriet kommer ned på et kritiskt nivå. Spenningen på batteriet kan komme så langt ned at det vil ta skade av det, tv kan også ta skade. Vi anbefaler at du monterer en styringstavle mellom batteriene og tv, da vil du aldri tappe batteriene ned til et kritisk nivå.

Omformere: 12v til 220v- strømbruk uten belastning

Bruker omformere fra 12v til 220v strøm når den står på uten belastning?
Vi har en som står på for å starte en parafinovn med tekstmelding.
Svar fra Hyttetorget

Hei takk for henvendelsen.

På 12v variantene av ring hytta varm har det vært flere modeller.
Dersom du har en omformer med Remote innstilling så trekker ikke omformeren strøm når den står i standby. De eldre modellene uten Remote funksjon vil trekke strøm i standby.

Mvh

Hyttetorget