Søk

Lik oss på Facebook

Søk etter problem under 12V system

4 Problemstillinger for 12V system

12V system: Lading av pc og mobiltelefon.

Ønsker å lage mulighet for å lade bærbar PC (IBM Lonovo T60p) og telefon på hytta. Har 80w solcellepanel med tilkoblet 2 x 140A AGM batterier - 20A styringstavle (kjøp via Hyttetorget). TV er tilkoblet via 12V stikkontakt.

Hva anbefaler Dere av løsning?
Svar fra Hyttetorget

Hvis et produkt skal benyttes alene kan modifisert sinusinverter brukes. Hvis både pc og mobillader skal benyttes samtidig må strøken sinusinverter benyttes. Dette fordi det ene apparatet kan støye til det andre når de er tilkoblet samme modifisert sinus inverter. Det er sjeldent en pc har et strømforbruk på over 120w og en mobillader 15w. Det skal da holde med en 150w inverter.

12V system: Bruk av koblingsboks

Kommer inn til koblingsboksen med en kurs fra sikringsboksen som skal fordeles videre til 3 kurser. Koblingsboksen har tre koblingspunkter på hver side, men disse har ingen forbindelse med hverandre.
Svar fra Hyttetorget

Alle ledningene som skal skjøtes må under samme skrue (koblingspunkt).
Hvis det ikke er plass kan du legge en kabel mellom to skruer slik at du fordeler ledningene.

12V system: Ladekabel til iPad, iPhone o.l.

Det hadde vært fint med en iPhone lader jeg kunne bruke rett i stikkontakten på solcelleanlegget på hytta. Et slikt produkt finner jeg ikke, men det finnes jo ladekabler til bil. Kan jeg modifisere en billader ved å kutte ledningen og erstatte sigarettennerpluggen med en solcellestikkontakt?
Svar fra Hyttetorget

Du kan ta av sigarettennerpluggen og erstatte denne med et støpsel som passer inn i en 12v stikkontakt. Du kan også kjøpe en overgang fra stikkontakten til sigarettennerpluggen. Varenummer 4280000. Du finner den i vår nettbutikk under linken som jeg har lagt med.


12V system: Leveres batteriene ferdig oppladet?

Er batteriene bare å ta med som de er eller trengs det noe lading på forehånd?
Svar fra Hyttetorget

Batteriene er fullt oppladet fra oss