Søk

  • Personvernerklæring

Lik oss på Facebook

Personvernerklæring

Hos Hyttetorget tar vi ditt personvern på alvor. Denne personvernerklæringen beskriver hvordan Hyttetorget samler inn og bruker bestemte personopplysninger.

Cookies

Når du besøker hyttetorget.no, vil nettleseren din laste ned informasjonskapsler ("cookies"). Dette er små tekstfiler som utveksles mellom din enhet og vår hjemmeside, og som brukes for å få nettstedet til å fungere best mulig.

Som nettbruker kan du velge å avvise lagring og bruk av informasjonskapsler ("cookies"). Vi anbefaler Post- og teletilsynets nettside nettvett.no for beskrivelse av hvordan du kan akseptere eller avvise informasjonskapsler ("cookies").  


HTTPS og sikker overføring

Nettstedet vårt bruker kryptering med HTTPS. Hvis du vil forsikre deg om at en side er kryptert vil det stå «https» i stedet for bare «http» i nettleserens adressefelt. De fleste nettlesere vil også vise en hengelås.

Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vårt nettsted) og klient (din datamaskin). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte.

 

Informasjonskapsler på nettstedet

Det er CoreTrek AS som leverer publiseringsverktøyet CorePublish for vårt nettsted og som står for teknisk utvikling, drift og vedlikehold. CorePublish benytter følgende informasjonskapsler:

  • For å få publiseringsløsningen til å fungere: Kapselen CorePublishSession. Dette er en «sesjons-cookie» som fjernes fra datamaskinen når brukeren lukker nettleseren. Denne cookie-en har en referanse-ID til en sesjonsfil på webserveren. Sesjonsfilen vil for anonyme brukere inneholde ikke-personlige data, men kan på enkelte nettløsninger bli brukt til å mellomlagre eksempelvis skjemadata og søketekster mellom sidevisninger. Sesjonsfilen slettes automatisk senest 15 minutter etter at brukeren har lukket nettleseren eller vært inaktiv, og lagres således ikke permanent. Kun systemadministratorer har tilgang til disse sesjonsfilene.
     
  • For å identifisere hvilken type enhet og nettleser du bruker: Kapselen ctcdk. Kapselen har en varighet på en uke og gjør det mulig for vår nettside å presentere innhold til riktig type enhet (PC, mobil, nettbrett, etc.) Denne informasjonskapselen inneholder ikke personlige data.
     
  • Tawk.to innhenter ikke-personidentifiserende informasjon om internettbrukere. Denne informasjonen brukes for å bedre forstå hvordan besøkende bruker sine tjenester.

Deling

Vi har lagt inn muligheten for å videresende artikler i e-post og dele artikler i sosiale medier. E-postadresser som brukes til å videresende artikler logges ikke. Videre håndtering av data som deles i sosiale medier reguleres av din avtale med det aktuelle nettsamfunnet.

Innsamlet informasjon på live-chat

Det er tawk.to som leverer verktøyet for live-chat for vårt nettsted. Tawk.to samler inn følgende ikke-personidentifiserende informasjon for å bedre forstå hvordan tawk.to besøkende bruker tjenestene sine:

  • Internettleser
  • Foretrukket språk
  • Geografisk lokasjon
  • Refererende side
  • Dato & tid for besøk

tawk.to samler også potensielt personlig identifiserende informasjon som IP-adresser for brukere som bruker tjenestene og de besøkende. Dette blir brukt til å mellomlagre eksempelvis skjemadata og søketekster mellom sidevisninger. Sesjonsfilen slettes automatisk senest 15 minutter etter at brukeren har lukket nettleseren eller vært inaktiv, og lagres således ikke permanent. Kun systemadministratorer har tilgang til disse sesjonsfilene.

 

Behandling av personopplysninger på Hyttetorget sine nettsider

Det er Gurusoft som leverer verktøy for nettbutikk og som står for teknisk utvikling, drift og vedlikehold av hyttetorget.no. Hyttetorget markedsfører og selger produkter og tjenester til både bedriftskunder- og privatkunder. Dette foregår direkte, på telefon eller gjennom forhandlere. I den forbindelse lagrer Hyttetorget personopplysninger om kunder, forhandlere samt virksomheter i Gurusoft sitt databasesystem. Personopplysninger vi lagrer er følgende:

  • Brukerinformasjon: fornavn, etternavn, telefonnummer og e-post adresse
  • Adresseinformasjon: adresse, postboks, postnr., poststed, land
  • Hytteadresse: hyttenavn, adresse, postnummer, poststed
  • Brukernavn, passord (enveiskryptert og kan ikke hentes ut)
     

Statistikk og logg

Når du besøker vårt nettsted vil det bli lagret informasjon i en statistikkdatabase. Det lagres informasjon om hvilke sider du har besøkende har besøkt i en rådata-tabell. Det lagres ikke persondata. Denne informasjonen blir i neste omgang benyttet til å generere statistikk for antall sidevisninger per objekt (menypunkt, artikkel, fil), per server og per søkeord. Alle data i rådatatabellen blir slettet etter 2 dager og den gjenværende statistikken inneholder bare oppsummerte data som ikke kan brukes til å identifisere den enkelte besøkende.

Vi lagrer «user agent», IP-adresse og hvilken side den besøkende har besøkt i webserverens logger. Disse loggene blir utelukkende brukt til arbeid rundt feilsøking og sikkerhet, og ingen data blir trukket ut eller brukt fra disse loggene. Loggene slettes etter et gitt intervall (normalt 4 uker). Kun administratorer av webserveren (drift) har tilgang til disse.
 

Vi benytter også Google Analytics til å lagre besøksdata. IP-adresser lagres ikke og det er ikke mulig for oss å knytte besøksstatistikk opp mot den enkelte besøkende. Besøksstatistikken er kun tilgjengelig for web-redaksjonen og IT-avdelingen i vårt selskap. Google Analytics setter også informasjonskapsler i din nettleser.

Hvis du ikke ønsker å bli sporet av Google Analytics, kan du benytte et nettlesertillegg til å blokkere sporingen: Google Analytics' bortvalgsalternativer.

Skytjenester

Hyttetorget benytter følgende skytjenester som en del av vår virksomhet. Her er de systemene som inneholder personopplysninger hos våre kunder og forhandlere:

  • E-post kommunikasjon mellom kunder og Hyttetorget
  • Nyhetsbrev: kunder (GDPR-godkjent) og forhandlere er registrert i eget system for utsendelse av viktig informasjon og nyhetsbrev
  • Produktportal: våre kunder registreres i vår nettportal. Dette hovedsakelig for bestilling av produkter og tjenester

Tredjepartstjenester

Hyttetorget benytter følgende tredjepartsløsning for å bedre din leseropplevelse. Enkelte av disse benytter egne informasjonskapsler og Google Analytics:

  • Google Tag Manager organiserer og styrer disse verktøyene og tredjepartsløsningene på våre nettsteder.
  • Google Analytics registrerer og analyserer anonymisert statistikk for besøk på våre nettsteder.
  • Facebook Pixel brukes for å bedre samspillet mellom Hyttetorget og Facebook. Dette er et script som måler trafikk på tvers av Facebooks grensesnitt og våre nettsider. Vi bruker dataen som samles inn av pixelen til å levere spesialtilpasset innhold til dem som besøker våre nettsider, og til markedsføring på Facebook.
  • Facebook like brukes for å gi leseren mulighet til å like oss på Facebook eller dele artikler Hyttetorget publiserer.
  • MailChimp brukes for utsendelse av nyhetsbrev. Informerer kunder om kampanjer og tips.
  • Hyttestyring.com innhenter informasjon om kunder. Denne informasjonen knyttes til et valgfritt abonnement kunden selv velger å abonnere på.
  • YouTube.com/Vimeo brukes til publisering av videoer, reklamefilmer etc.

Skjema

Hyttetorget benytter en rekke skjemaer for lagring av persondata. Det er frivillig å oppgi denne informasjonen. Hvis du velger å ikke oppgi personopplysningene, kan vi være forhindret fra å gi deg tilgang til produktet eller tjenesten. Persondata lagres blan

 

Påloggingsforsøk

Alle pålogginger logges i en egen databasetabell. Hensikten er både å kunne oppdage mislykkede påloggingsforsøk, oppdage og stoppe forsøk på innbrudd og å kunne se når og om en bruker sist logget seg på.

Påloggingstabellen lagrer følgende data:

  • Brukernavn
  • Dato og tidspunkt for pålogging
  • Hvilken URL som ble benyttet ved pålogging
  • Brukerens IP-adresse

 

Brukers rettigheter

Alle som spør har rett på grunnleggende informasjon om behandlinger av personopplysninger i en virksomhet etter personopplysningslovens § 18, 1. ledd. Hyttetorget har gitt informasjonen i denne erklæringen. De som er registrert hos Hyttetorget kan når som helst få innsyn i egne opplysninger – vedkommende har også rett til å be om at feil- eller ufullstendig informasjon blir slettet, rettet eller supplert.

 

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål vedrørende Hyttetorgets personvernerklæring ber vi deg ta kontakt med oss ihht. vår kontaktinformasjon

E-post: post@hyttetorget.no (post (at) hyttetorget.no)

Telefon: +47 33 42 01 00

Besøksadresse: Nordre Kullerød 13 B, 3241 Sandefjord

Personvernansvarlig hos Hyttetorget AS: Bengt Larsen (daglig leder)

 

Oppdatert 06.10.18 kl. 14:25 av Hyttetorget AS